Zapri meni
Kategorija:
Fakultetni študij
Objavljeno: 10. 02. 2023

Udeležba na 14. Informativi

14. Informativa

Tudi letos se je naša ekipa SFU udeležila že 14. Informative, ki je potekala 20. in 21. januarja na Gospodarskem razstavišču.

Na stojnici je bilo ves čas prav živahno, vedno je bila prisotna mešana skupina najmanj treh zaposlenih in študentov, ki smo odgovarjali na vsa vprašanja gostov, vmes zaigrali z njimi kako igrico (čustvomet), kjer so si lahko priigrali manjšo nagrado in nekatere tudi povabili na čisto pravo svetovanje »Dodo svetuje«.

Kar veliko bodočih študentov že pozna naš študij Psihologije in so želeli pridobiti več informacij glede samega poteka študija, vsako leto bolj pa jih zanimajo tudi naše psihoterapevtske smeri (bolonjski študij Psihoterapevtske znanosti, specialistični študiji in Psihoterapevtska propedevtika). Poleg bodočih študentov se je z zanimanjem pri nas ustavilo tudi kar precej zaposlenih v srednjih šolah oz. gimnazijah, na katere se bodoči študenti pogosto obračajo glede kariernega svetovanja.

V sklopu sejma smo v petek izvedli tudi enourno delavnico Male psihološke celice, ki je bila zelo živahna in interaktivna. Večinoma so se je udeležili osnovnošolci, srednješolci ter njihove učiteljice. Delavnico so vodili dr. Andreja Poljanec, vodja študijskega programa Psihologija, Kaja Ulčar Osterman, koordinatorka Psihološke svetovalnice, magistrska študenta Benjamin Bušelič in Blaž Benedik Ivanov ter študentka Ana Petrovič. Najprej so udeleženci svoje možgane trenirali prek interaktivnega psihološko-psihoterapevtskega kviza, kasneje pa smo se razporedili po postajah. Namen teh je bil krepitev čustvene inteligentnosti, prepoznavanje, izražanje in razumevanje različnih čustev. Udeleženci so se igrali znano, a prirejeno igro Activity, kjer so morali pokazati, ubesediti ali narisati določeno čustvo, na drugi postaji so z žogicami ciljali tarčo, imenovano čustvomet. Na tretji postaji pa so se povezali s seboj prek kreativne vaje »kaj polni moje srce«. Tako je skupna urica v predavalnici sejma minila prav hitro, udeleženci so nasmejani ter z simboličnimi nagradami za aktivno sodelovanje odhajali iz nje.

Vsekakor lahko rečemo, da je za nami še ena super in uspešno izvedena Informativa, velika zahvala pa gre tudi vsem sodelujočim študentom.