Druga izobraževanja

SFU Ljubljana in Ambulanta SFU Ljubljana skozi leto organizirata različne oblike izobraževanj, vezane na delo in kompetence psihoterapevta ter sorodnih poklicev, ki pomagajo ljudem v stiski. Večinoma so v ta izobraževanja vključene tako teoretične kot izkustvene vsebine s posameznega področja, spodbuja pa se tudi lastno samo-reflektivno delo udeležencev in vzajemno povezovanje spoznanj iz teorije in prakse.

Naša dodatna izobraževanja so lahko celoletna, večletna ali pa so enkratna oz. organizirana v nekaj srečanjih. Izvajajo jih predavatelji ali zunanji sodelavci SFU Ljubljana, ki so strokovnjaki za svoje področje. Po končanem izobraževanju dobijo slušatelji potrdilo o udeležbi s strani SFU Ljubljana.

Enoletno izobraževanje iz ''Psihoterapije otrok in mladostnikov'' 

To enoletno izobraževanje bo potekalo v 2021/22 že 8. leto zapored, vanj so vključeni strokovnjaki različnih profilov (psihologi, psihiatri, zdravniki, socialni delavci) in terapevti različnih psihoterapevtskih pristopov. Delo na seminarju je osnovano na dinamičnem prepletanju znanj in prakse s strani predavatelja, kot tudi na reševanju primerov s strani udeležencev.  

 

V letu 2021/22 bo prvič potekal tudi Nadaljevalni enoletni program izobraževanja Psihoterapije otrok in mladostnikov, s poudarkom na psihoterapevtski podpori za svetovalno delo z otroki in mladostniki. Več v programu spodaj. 

Izobraževanje iz ''Supervizije''

Potem ko je leta 2018 uspešno zaključila z dvoletnim usposabljanjem prva generacija, razpisujemo nov cikel dvoletnega usposabljanja iz supervizije v psihoterapiji.

 

Cilj izobraževanja

  • Razvijati skupino supervizorjev različnih psihoterapevtskih pristopov na SFU Ljubljana.
  • Razširiti mrežo supervizorjev za potrebe Psihoterapevtske ambulante SFU Ljubljana, pa tudi širše, za vsa društva in inštitute, ki sodelujejo s SFU Ljubljana.
  • Spodbuditi razvoj akreditiranih programov izpopolnjevanja in magistrskega študija supervizije v psihoterapiji na SFU Ljubljana.
  • Širiti znanja o superviziji v psihoterapiji v slovenskem prostoru.

 

Več v vabilu spodaj.

Izobraževanje ''Coaching v organizacijah'' - NOVO

Program je namenjen vsem, ki bi želeli vedeti več o coachingu (eni najbolj učinkovitih metod razvoja ljudi) in pri svojem delu uporabljati elemente in veščine coachinga. Program »Coaching v organizacijah« je primeren tako za vodje, kadrovske strokovnjake in posameznike, ki želijo prevzemati vlogo coacha, bodisi interno ali eksterno.

Način dela je delavniški, kar pomeni, da bo velik poudarek na prenosu pridobljenega teoretičnega znanja v prakso. Zato je skupina omejena na maksimalno 20 udeležencev – prijave so odprte do 28. oktobra 2020 oz. do zapolnitve prostih mest.

 

Več o programu si lahko preberete TUKAJ.

Drugi seminarji v 2020/21

V 2020/21 organiziramo tudi različne krajše seminarje - več v aktualnih dogodkih in novicah.

Arhiv preteklih dogodkov

Podajamo informacije o nekaterih enkratnih dogodkih ali preteklih vsebinah, ki smo jih že organizirali:

 

 

Arhiv drugih dogodkov si lahko ogledate tudi na povezavi. 

Kontakt

Če vas katerakoli tema zanima in bi se želeli vključiti ali če želite organizirano izobraževanje glede svojega področja dela, lahko kontaktirate Ambulanto SFU Ljubljana po elektronski pošti ali nas pokličete na +386 (0)51 382 484.