SFU Ljubljana

Univerza Sigmunda Freuda Dunaj - podružnica Ljubljana je ena izmed mednarodnih podružnic Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju, ki je po avstrijskem zakonu akreditirana kot zasebna univerza.

Avstrijska agencija - AQ Austria (Agencija za zagotavljanje kakovosti in akreditacijo) je akreditirala študijske programe Fakultete za psihoterapijo (2013) in Fakultete za psihologijo (2018).

SFU Ljubljana sestavljata oddelka: za psihoterapevtsko znanost in psihologijo. Oba oddelka sta organizacijski enoti pristojnih fakultet na SFU Dunaj.

SFU Ljubljana ponuja dodiplomske in magistrske študijske programe psihoterapevtske znanosti in psihologije. Tako je bilo prvič v Sloveniji omogočeno celotno akademsko izobraževanje iz psihoterapevtske znanosti. Več o fakultetnih študijskih programih na povezavi.

Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je septembra 2013 za 7 let akreditirala Fakulteto za psihoterapijo Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani (SFU Ljubljana).

Od 1. oktobra 2020 dalje je status SFU Ljubljana izključno podružnica univerze Sigmunda Freuda, ki je po avstrijskem zakonu akreditirana zasebna univerza. V okviru slovenskega Zakona o visokem šolstvu, v skladu s transnacionalnim izobraževanjem, bo SFU Ljubljana izvajala študijske programe na podlagi tretjega odstavka, 33. člena.  

 

 

Virtualni sprehod po SFU Ljubljana

Prihajajoči dogodki

Arhiv
SFU Ljubljana
Simpozij POM
okt 3
9:00
SFU LJubljana, Trubarjeva...
Simpozij o psihoterapiji otrok in mladostnikov, ki bo potekal, v torek, 3. oktobra 2023...
Simpozij psihoterapije otrok in mladostnikov
SFU Ljubljana
NAPOVEDUJEMO PSIHOANALIZA V LITERATURI
okt 19
9:00
SFU Ljubljana, Trubarjeva...
Ciklus interaktivnih seminarjev Na SFU Ljubljana z veseljem predstavljamo ciklus štiri...
CIKLUS SEMINARJEV: PSIHOANALIZA IN LITERATURA
SFU Ljubljana
Z empatijo do telesnega in duševnega zdravja
Nov 9
9:00
SFU Ljubljana, Trubarjeva...
Psihološka svetovalnica v sodelovanju s SFU Ljubljana pripravlja seminar Z empatijo do ...
Z empatijo do telesnega in duševnega zdravja