Zapri meni

ENFANT TERRIBLE PSIHOANALIZE (Sándor Ferenczi, Zoltan Pap)

V juliju 2020 je pri založbi Sigmund Freud University Press izšla zbirka v slovenščino prevedenih del madžarskega psihanalitika Sándorja Ferenczija - Enfant terrible psihoanalize.

 

naslovnica

 

Naslov: ENFANT TERRIBLE PSIHOANALIZE

Avtor: Sándor Ferenzi (avtor tekstov), Zoltan Pap (zbral, uredil, prevedel)

Založba: Sigmund Freud University Press Ljubljana, 2020

Fizični opis: 155 str., 23 cm, mehka vezava, ilustr. črno bele

ISBN: 978-961-93861-5-6

Cena: 19 EUR

 

Enfant terrible psihoanalize predstavlja zbirko v slovenščino prevedenih, najsodobnejših del Sándorja Ferenczija, madžarskega psihanalitika in v Sloveniji pretežno še nepoznanega avtorja. Njegova dela predstavljajo pomembno dopolnilo spisov Sigmunda Freuda, obenem pa tudi njihovo nadgradnjo. Sándor Ferenczi je s svojim delom začrtal smer razvoja postfreudovske psihoanalize in s tem ustvaril temelje današnje sodobne psihoterapije. Zbirka prevodov Enfant terrible psihoanalize je torej izrednega pomena za slovenski prostor, saj bo ob hudem pomanjkanju prevodov del avtorjev sodobne psihoterapije predstavljala edinstveno in nepogrešljivo gradivo pri študiju psihoterapije, psihologije ter tudi določenih humanističnih znanosti.

Sándor Ferenczi (1873–1933) je bil madžarski pionir psihoanalize in član najožjega kroga prijateljev ter sodelavcev Sigmunda Freuda. Pomemben del svoje psihoanalitične kariere je veljal za zelo aktivnega zagovornika ni promotorja klasične Freudove psihoanalize, a v zadnjem desetletju svojega življenja se je zaradi vse bolj sodobnega načina razmišljanja začel oddaljevati od Sigmunda Freuda; v zgodovino psihoanalize se je vpisal predvsem s svojimi radikalnimi eksperimenti in posodobitvami psihoanalitične tehnike s katerimi je ustvaril temelje današnje sodobne psihoterapije.

 

NAROČILA:

Za naročilo knjige pišite na knjiznica@sfu-ljubljana.si. V naročilo vključite naslednje informacije: ime in priimek oz. naziv naročnika, naslov, število naročenih izvodov, informacijo ali ste študent SFU (v tem primeru za vas veljajo določeni popusti!) ter način prevzema (osebni prevzem vs. pošiljanje po pošti). Knjigo vam lahko pošljemo po pošti, ob čemer vam bomo zaračunali stroške poštnine. Izdali vam bomo račun, ki ga boste prejeli po e-pošti. Ko boste poravnali račun, vam bomo knjigo poslali po pošti ali pa lahko knjigo dvignete na sedežu SFU Ljubljana, na Trubarjevi 65, 1000 Ljubljana. Prosimo, da se v naprej uskladite s sodelavci na SFU Ljubljana za dan in uro prevzema.

 

PODATKI ZA PLAČILO:

Davčna št.: 38029812

Transakcijski račun: SI56 3400 0101 5852 361

BIC banke: KSPKSI22

Naziv: SFU Ljubljana

Naslov: Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana