Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 03. 04. 2023

Vpis v študijske programe SFU Ljubljana 2023/24 - 2. vpisni rok

drugi vpisni rok

Vabljeni k vpisu v študijske programe SFU Ljubljana - 2. vpisni rok!

Drugi vpisni rok v študijske programe SFU Ljubljana za leto 2023/24 je odprt do 15. 6. 2023!

Do takrat je potrebno poslati vso potrebno dokumentacijo za vpis v študij v letu 2023/24.

 

Več o vpisnem postopku na povezavi.

 

Več informacij o vpisu in študijskih programih boste izvedeli na informativnem dnevu. Vedno lahko obrnete na Referat za študijske in študentske zadeve na e-naslov referat@sfu-ljubljana.si ali telefonsko številko +386 (0)1 425 44 33 (uradne ure: tor/sre 9:00-12:00, čet/pet 13:30-16:30).

 

Opomba: Dodatni vpisni roki se razpišejo v primeru, da v tem vpisnem roku ne zapolnimo vseh vpisnih mest na študijskih programih.

 

Razpisan je tretji vpisni rok za leto 2023/24 - več si lahko preberete na povezavi.

 

****

Kratka predstavitev študijskih programov:

 

PSIHOLOGIJA – je študij namenjen vsem tistim, ki imajo radi vseživljenjsko učenje, raziskovanje, delo z ljudmi, reševanje problemov in vedno nove izzive. Delo psihologa je raznoliko, pogosto timsko, poklic pa omogoča tudi neprenehen osebnostni razvoj, predvsem v smeri potrpežljivosti, samozavedanja, empatije in etičnosti. Program je sodoben in odgovarja na aktualne potrebe družbe ter posameznika v njej. Tekom študija se povezujeta teorija in praksa.

 

PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST – je študij, kjer se prepletajo teorija, praksa in delo na sebi - prav zadnje je ena izmed težjih in hkrati bolj izpopolnjujočih plati študija. Ob upoštevanju meril Svetovne zdravstvene organizacije, da bi na tisoč prebivalcev potrebovali enega psihoterapevta, Slovenija še vedno močno zaostaja za evropskimi državami. Velike potrebe po izobraženem kadru psihoterapevtov slednjega nedvomno uvrščajo med poklice prihodnosti.

 

PSIHOTERAPEVTSKA PROPEDEVTIKA - je uvod v specialistične študije psihoterapije in obsega osnovno izobraževanje iz psihoterapije. Študente pripravi na specialistično usposabljanje iz psihoterapije po neakademski poti, ki poteka v okviru določenega psihoterapevtskega pristopa.

 

SPECIALISTIČNI PROGRAMI - potekajo kot samostojni študij, v primeru, da ima študent že zaključeno katerokoli drugo fakultetno izobrazbo, poleg tega je pogoj za vpis opravljen 1-letni program Psihoterapevtske propedevtike. Na SFU Ljubljana izobražujemo ponujamo program 5 različnih pristopov: Psihoanalitična psihoterapijaSistemska psihoterapijaGeštalt terapija in Analitična psihologija in Psihoterapija otrok in mladostnikov!*