Zapri meni
Kategorija:
Fakultetni študij
Objavljeno: 10. 07. 2024

Tretji vpisni rok v študijske programe SFU Ljubljana za leto 2024/25

Tretji vpisni rok _ 2024_25

Vabljeni k vpisu v študijske programe SFU Ljubljana!

Tretji vpisni rok v študijske programe SFU Ljubljana za leto 2024/25 je odprt med 10. 7. 2024  in  25. 8. 2024!

Vabljeni na online informativni dan, ki bo potekal v ponedeljek, 22. 7. 2024: 

  • ob 15.00 - dodiplomski študij PSIHOLOGIJE (prijavnica
  • ob 17.00 - dodiplomski študijski program PSIHOTERAPEVTSKE ZNANOSTI (prijavnica

V avgustu 2024 bodo online informativni dnevi potekali: 

  • 19. 8. 2024 ob 10.00 dodiplomski študijski program PSIHOLOGIJA (prijavnica)
  • 19. 8. 2024 ob 16.00 magistrski študijski program PSIHOLOGIJA (prijavnica)
  • 20. 8. 2024 ob 16.00 dodiplomski študijski program PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST (prijavnica)
  • 20. 8. 2024 ob 18.00 PSIHOTERAPEVTSKA PROPEDEVTIKA IN SPECIALISTIČNI ŠTUDIJ PSIHOTERAPIJE (prijavnica)

Več o vpisnem postopku na povezavi.


Kratka predstavitev študijskih programov:

PSIHOLOGIJA – je študij namenjen vsem tistim, ki imajo radi vseživljenjsko učenje, raziskovanje, delo z ljudmi, reševanje problemov in vedno nove izzive. Delo psihologa je raznoliko, pogosto timsko, poklic pa omogoča tudi neprenehen osebnostni razvoj, predvsem v smeri potrpežljivosti, samozavedanja, empatije in etičnosti. Program je sodoben in odgovarja na aktualne potrebe družbe ter posameznika v njej. Tekom študija se povezujeta teorija in praksa.

 

PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST – je študij, kjer se prepletajo teorija, praksa in delo na sebi - prav zadnje je ena izmed težjih in hkrati bolj izpopolnjujočih plati študija. Ob upoštevanju meril Svetovne zdravstvene organizacije, da bi na tisoč prebivalcev potrebovali enega psihoterapevta, Slovenija še vedno močno zaostaja za evropskimi državami. Velike potrebe po izobraženem kadru psihoterapevtov slednjega nedvomno uvrščajo med poklice prihodnosti.

 

PSIHOTERAPEVTSKA PROPEDEVTIKA - je uvod v specialistične študije psihoterapije in obsega osnovno izobraževanje iz psihoterapije. Študente pripravi na specialistično usposabljanje iz psihoterapije po neakademski poti, ki poteka v okviru določenega psihoterapevtskega pristopa.

 

SPECIALISTIČNI ŠTUDIJI PSIHOTERAPIJE - potekajo kot samostojni študij, v primeru, da ima študent že zaključeno katerokoli drugo fakultetno izobrazbo, poleg tega je pogoj za vpis opravljen 1-letni program Psihoterapevtske propedevtike. Na SFU Ljubljana izobražujemo ponujamo program 5 različnih pristopov: Psihoanalitična psihoterapijaSistemska psihoterapijaGeštalt psihoterapija in Analitična psihologijaPsihoterapija otrok in mladostnikov in Intergativna psihoterapija!*