Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 20. 01. 2020

Webinar Homesickness as a challenge and opportunity for personal growth / Domotožje kot izziv in priložnost za osebno rast

Tirnice
Jan 30
30. 1. 2020 at 15:00
Spletni seminar

30.1.2020 Karierni center Univerze v Ljubjani organizira webinar  Domotožje kot izziv in priložnost za osebno rast, na katerem bo predaval mag. Miran Možina. Webinar bo potekal v angleškem jeziku.

Več o webinarju si lahko preberete spodaj:

Ko študiramo, delamo ali živimo v tujini, je domotožje običajen in neizogiben odziv. Pogrešamo tisto, na kar smo navezani, kar nam daje domač občutek varnosti – to so predvsem bližnji (družina, prijatelji), domači kraj, pa tudi materni jezik in kultura. V blagih oblikah je domotožje dragocen izziv, saj nas njegova tesnobna in nostalgična primes spodbuja k učenju in prilagajanju na novo okolje, k temu, da se konstruktivno aktiviramo, hkrati pa ohranjamo stike z domom oziroma bližnjimi. Težje oblike domotožja pa lahko vodijo v duševne motnje, ki se večinoma kažejo predvsem kot kombinacija izrazitejših depresivnih in tesnobnih simptomov, vendar je tudi to priložnost za osebno rast, v kolikor smo pripravljeni globlje pogledati vase ter se soočiti s svojo osebno zgodovino, trenutnimi okoliščinami in svojo življenjsko vizijo. Večji kot je vpogled, ki ga imamo vase in v življenjske okoliščine, lažje bomo našli svoje mesto v svetu in svoje življenjsko poslanstvo, domotožje pa se nam bo razkrilo tudi kot del večnega človekovega hrepenenja po eksistencialno polno živetem življenju, ki ga je zato vredno negovati.

 

O čem bomo govorili na webinarju:

 

  • Kaj je domotožje? Kakšne so različne možnosti razumevanja domotožja?
  • Kakšne so običajne mile in težje oblike domotožja? Kakšni so telesni in duševni znaki in kako jih prepoznamo?
  • Zakaj pride do domotožja? Kateri dejavniki vplivajo nanj?
  • Kakšen je eksistencialistični pomen domotožja?
  • Kaj lahko naredimo sami za obvladovanje domotožja, da ga izkoristimo kot izziv in priložnost za osebno rast?

 

Prijave:

https://www.kc.uni-lj.si/dogodki/webinar-homesickness-as-a-challenge-and-opportunity-for-per.html