Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 06. 09. 2021

Seminar: Z empatijo do telesnega in duševnega zdravja

seminar
okt 14
Od 14. 10. 2021, 9:00 Do 16. 10. 2021, 14:00
SFU Ljubljana

Z empatijo do telesnega in duševnega zdravja, je seminar za zdravstvene delavce o ohranjanju čustvenega ravnovesja in zadovoljstva pri delu s pacienti in se organizira v okviru Psihološke svetovalnice. 

Seminar bo potekal 14.– 16. oktobra 2021 v prostorih SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana (v primeru ustreznih epidemioloških razmer, v nasprotnem primeru bo izvedba online).

Vsak vidik zdravstvenega dela nosi svojstveno težo, saj se zdravstveni delavec srečuje z eno izmed največjih ranljivosti človeka – bolnim telesom. Bolnik pa ne prihaja zgolj z bolnim in ranjenim telesom, pač pa z vsem svojim strahom, negotovostjo in nemočjo. To v zdravstvenem delavcu hitro vzbudi občutek teže, pritiska, pričakovanja, ki nehote vpliva na njegovo počutje. Zato je pomembno, da zdravstveni delavec zna in zmore skrbeti tako za svoj notranji svet kot za dober in empatičen stik s pacientom.

Na seminarju bomo tako s teoretičnimi poznavanji kot praktičnimi izkustvi krepili spretnosti prepoznavanja občutkov, postavljanja mej ter spretnosti empatičnega odnosa do pacienta.

 

Več informacij lahko najdete na spletni strani Psihološke svetovalnice. 

Pišete lahko tudi na info@psiholoskasvetovalnica.si.