Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 29. 12. 2016

Seminar o povezavah med NEVROBIOLOGIJO, PSIHOTERAPIJO in ZDRAVLJENJEM BOLEČINE

Človeški možgani
Mar 17
17. 3. 2017 at 9:00
Gimnazije Šentvid, Prušnikova 98, 1000 Ljubljana

Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani vas v mesecu marcu vabi na seminar, sestavljen in dveh delov:

 

1. DEL - NEVROBIOLOGIJA IN PSIHOTERAPIJA: Možgani In Mentalna Aktivnost: Razvoj, Funkcija, Motnja, Terapija, ki ga bo vodil doc. dr. DAMIR DEL MONTE  (17. in 18. marec 2017)

2. DEL -  NEVROBIOLOGIJA IN ZDRAVLJENJE BOLEČINE: nove povezave med psihoterapijo in nevroznanostjo, ki ga bosta vodila doc. dr. Damir Del Monte in red. prof. dr. Metka Kuhar (19. marec 2017)

 

Kraj dogajanja: Ljubljana, v veliki predavalnici Gimnazije Šentvid, Prušnikova 98 (vhod nasproti Zdravstvenega doma Šentvid, nato levo do konca hodnika)

 

Več si lahko preberete v vabilih na 1. in 2. del seminarja (glej spodaj). 

Možno se je prijaviti le na posamezen seminar ali (po znižani ceni) na oba dela seminarja.

Več o predavateljih
 Doc. dr. Damir del Monte 

Doc. dr. Damir del Monte 

 

Red. prof. dr. Metka Kuhar
Red. prof. dr. Metka Kuhar

 

 

Doc. dr. Damir del Monte je nevroznanstvenik, ki je doštudiral psihologijo na univerzah v Hannovru in  Kölnu ter medicino na univerzah v Heidelbergu in Salzburgu. Predava funkcionalno anatomijo na univerzah v Heidelbergu, Kremsu in Innbrucku, hkrati pa je priljubljen gost na številnih univerzah po Evropi in ZDA ter na najbolj odmevnih medicinskih in psihoterapevtskih kongresih. Kot raziskovalec na področju nevroznanstvenega proučevanja medicinskega in psihoterapevtskega zdravljenja je član tima Inštituta za sinergetiko in raziskovanje psihoterapije na Medicinski fakulteti Paracelsus v Salzburgu. V svoji klinični praksi, kjer kombinira medicinski in psihoterapevtski pristop, se je specializiral za področji zdravljenja bolečine in psihotravmatologije. Je mednarodno uveljavljen »nevrodidaktik«, ki najzahtevnejša odkritja nevroznanosti posreduje na živ in zanimiv način. To mu uspeva tudi zaradi posebnega računalniškega programa, ki ga v zadnjih desetih letih stalno izpopolnjuje in s katerim se je uveljavil po svetu kot inovator. Prikazuje  namreč tridimenzionalne vizualizacije kompleksnih možganskih struktur na izjemno predstavljiv način.

Več o dr. del Monte-ju si lahko preberete na njegovi spletni strani.

 

Red. prof. dr. Metka Kuhar je habilitirana profesorica na področju socialne psihologije. Deluje kot predavateljica in raziskovalka na področju psihologije komuniciranja in somatske psihologije. Je tudi certificirana izvajalka somatskega doživljanja (angl. Somatic Experiencing) in kraniosakralne terapije.