Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 06. 09. 2021

PSIHOLOGIJA ZA VSAKOGAR – Osebnostne motnje v teoriji in praksi

adsg
Sep 22
22. 9. 2021 at 17:00
SFU Ljubljana

***Zaradi velikega zanimanja in zagotavljanja boljše kvalitete s tehničnega vidika, je celoten dogodek prestavljen v spletno okolje (aplikacija ZOOM)!***

 

Na septembrskem tematskem popoldnevu »Psihologija za vsakogar« bomo raziskovali področje klinične psihologije in osebnostnih motenj. Predavanje z naslovom Osebnostne motnje v teoriji in praksi bo sestavljeno iz dveh delov. Prvi del bo namenjen predstavitvi splošnih konceptov vezanih na osebnostne motnje. Predavatelj bo skušal opredeliti osebnostne motnje ter jih razmejiti od zdravega osebnostnega funkcioniranja. Predstavljeni bodo klasični kategorični in novejši dimenzionalni modeli osebnostnih motenj ter slabosti enih in drugih. V tem delu bodo predstavljeni tudi načini, ki nam pomagajo osebnostne motnje prepoznavati. Ob koncu prvega dela bodo predstavljene različne teoretične perspektive (psihodinamična, kognitivno-vedenjska, nevrobiološka), ki skušajo razložiti vzroke za nastanek osebnostnih motenj. Drugi del bo namenjen specifičnim osebnostnim motenj. V tem delu se bo avtor osredotočil na devet osebnostnih motenj (po DSM-5) ter za vsako izmed njih predstavil vzroke za nastanek, diagnostične kazalce ter temeljne principe zdravljenja.

Z nami bo gost dr. Simon Brezovar, klinični psiholog, zaposlen na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana ter kot visokošolski učitelj na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem. Kot klinični psiholog se subspecialistično ukvarja z nevrodegenaritivnimi obolenji, predvsem diagnostiko demenc ter psihološko podporo pacientom z demenco ter njihovim svojcem. Raziskovalno je aktiven na različnih področjih, ki se dotikajo polja nevroznanosti ter klinične nevropsihologije. Je avtor knjige Osebnostne motnje v teoriji in praksi: Zakaj nastanejo, kako jih prepoznamo in kako zdravimo.

"Psihologija za vsakogar" je naslov mesečnih tematskih dogodkov z gosti psihologi. Psihologija na zelo različne načine posega na mnoga področja našega življenja, včasih bolj včasih pa manj zavedno. Zato bo z nami vsakič strokovnjak, ki nam bo na poljudno-strokoven način približal vedo, ki se tiče prav vsakogar izmed nas!

Izvedba predavanja: predavanje bo potekalo v spletnem okolju (ZOOM aplikacija). 

 

Prijave zbiramo preko prijavnega obrazca do 21. 9. 2021 oz. do zapolnitve prostih mest.

 

Povezava do prijave: tukaj


Prisrčno vabljeni v našo družbo!

 

 

Vir fotografije: Canva