Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 08. 07. 2021

Informativni dan SFU Ljubljana - 18. avgust 2021

SFU
Aug 18
18. 8. 2021 at 16:00
Online

Vabimo vas na informativni dan SFU Ljubljana, ki bo potekal 18.8.2021. 

 

16.00 Predstavitev študija psihologije

 

17.00 Predstavitev študija psihoterapije – fakultetni in specialistični programi

 

 

Dogodek bo potekal v hibridni obliki (v živo na sedežu SFU Ljubljana in online preko Zoom-a). Prijave na dogodek niso potrebne.  

 

Za več informacij se lahko obrnete na Referat za študijske in študentske zadeve * na e-naslov referat@sfu-ljubljana.si.

Na telefonsko številko +386 (0)1 425 44 33  v tor od 14.00 - 17.00 ure, sre/čet/pet 9.00 - 12.00 ure.

 

 

 

Kratka predstavitev študijskih programov na SFU Ljubljana:

PSIHOLOGIJA – je študij namenjen vsem tistim, ki imajo radi vseživljenjsko učenje, raziskovanje, delo z ljudmi, reševanje problemov in vedno nove izzive. Delo psihologa je raznoliko, pogosto timsko, poklic pa omogoča tudi neprenehen osebnostni razvoj, predvsem v smeri potrpežljivosti, samozavedanja, empatije in etičnosti. Program je sodoben in odgovarja na aktualne potrebe družbe ter posameznika v njej. Tekom študija se povezujeta teorija in praksa.

 

PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST – je študij, kjer se prepletajo teorija, praksa in delo na sebi - prav zadnje je ena izmed težjih in hkrati bolj izpopolnjujočih plati študija. Ob upoštevanju meril Svetovne zdravstvene organizacije, da bi na tisoč prebivalcev potrebovali enega psihoterapevta, Slovenija še vedno močno zaostaja za evropskimi državami. Velike potrebe po izobraženem kadru psihoterapevtov slednjega nedvomno uvrščajo med poklice prihodnosti.

 

PSIHOTERAPEVTSKA PROPEDEVTIKA - je uvod v specialistične študije psihoterapije in obsega osnovno izobraževanje iz psihoterapije. Študente pripravi na specialistično usposabljanje iz psihoterapije po neakademski poti, ki poteka v okviru določenega psihoterapevtskega pristopa.

 

SPECIALISTIČNI PROGRAMI - potekajo kot samostojni študij, v primeru, da ima študent že zaključeno katerokoli drugo fakultetno izobrazbo, poleg tega je pogoj za vpis opravljen 1-letni program Psihoterapevtske propedevtike. Na SFU Ljubljana izobražujemo ponujamo program 5 različnih pristopov: Psihoanalitična psihoterapijaSistemska psihoterapijaGeštalt terapija in Analitična psihologija in Psihoterapija otrok in mladostnikov!

 

Več o vpisnem postopku.