Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 05. 01. 2022

Dogodek Alumni kluba SFU Ljubljana: Etična dilema primera - supervizija

tehtnica
Jan 18
18. 1. 2022 from 18:00 to 19:30
SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana

Vabimo vas na drugo srečanje Alumni kluba SFU Ljubljana v študijskem letu 2021/22, z naslovom Etična dilema primera: supervizija, ki bo potekalo 18. januarja 2022, ob 18. uri (1.5 h). Na dogodku bo doc. dr. Tina Rahne Mandelj predstavila različne dobre in slabe prakse reševanja etičnih dilem.

 

Prijave na  srečanje so že odprte, prosimo, izpolnite prijavnico na povezavi. Prijave bodo odprte do 16. 1. 2022.

prijavnici imate možnost tudi sami podati etično dilemo, ki želite, da se na srečanju naslovi. Primer dileme, o kateri bomo govorili je: 

 

Pred nekaj tedni sem od  Ambulante SFU Ljubljana dobila dovoljenje za delo s klienti izven Ambulante. Trenutno sta pri meni v terapevtski obravnavi dva klienta, kar pomeni, da moji dohodki ne pokrijejo niti stroškov sp-ja in najema prostora. Prejšnji teden pa se je name obrnila prijateljica od prijateljice, ki išče psihoterapevtsko pomoč. Klientke sama na poznam, jo je pa v vsakodnevnih pogovorih nekajkrat omenila moja prijateljica. Možno je tudi, da se bova v prihodnosti kdaj srečali zaradi skupnih poznanstev. Sprašujem se, ali je etično, da jo sprejmem v terapevtsko obravnavo. Po eni strani me ta povezava skrbi, po drugi pa menim, da ne bi zares vplivala na terapevtski proces. Pa tudi dejstvo, da si želim (in potrebujem več klientov) govori v smeri, naj jo sprejmem.  

 

Opomba: Udeležba je brezplačna, zbirali pa se bodo prostovoljni prispevki za pokrivanje stroška gostujočega predavatelja. Priporočen prispevek je 10 eur.

 

Veselimo se srečanja z vami!

 

 

Naslovna fotografija: Sora ShimazakiPexels