Zapri meni

TAKO MLAD PA ŽE PSIHOTERAPEVT (Jutta Fiegl)

V juliju 2016 je pri založbi Sigmund Freud University Press Ljubljana Vienna izšel slovenski prevod knjige Jutte Fiegl z naslovom TAKO MLAD PA ŽE PSIHOTERAPEVT: Empirična raziskava o neposrednem akademskem študiju psihoterapije.

TAKO MLAD PA ŽE PSIHOTERAPEVT (Jutta Fiegl)

Naslov: TAKO MLAD PA ŽE PSIHOTERAPEVT: Empirična raziskava o neposrednem akademskem študiju psihoterapije

Avtor: drJutta Fiegl

Prevod: Miran Možina

Založba: Sigmund Freud University Press, 2016

Fizični opis: 207str., 23 cm, mehka vezava, ilustr.

ISBN: 978-961-93861-2-5

Cena: 25 EUR

DOSTOP DO e-knjige.

Ali so mladi ljudje sredi dvajsetih let dovolj zreli in izkušeni za prevzemanje poklicne odgovornosti psihoterapevta?

Kaj pravzaprav pomeni »biti zrel« in »izkušen«?

 

To sta vprašanji, s katerima se ukvarja raziskava Jutte Fiegl.  Osrednja tema knjige je evalvacija na svetu prvega akademskega neposrednega študija psihoterapije, ki je na Privatni univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju (SFU Dunaj) možen od leta 2005. Do poklica psihoterapevta je na Dunaju ter na podružnicah SFU v Lienzu, Parizu, Milanu, Berlinu in Ljubljani, tako odprta neposredna pot za vse, ki so končali maturo. Na SFU Dunaj so izvedli pričujočo raziskavo, v kateri so s pomočjo t. i. mešane metodologije (angl. Mixed-Method-Design) temeljito kvantitativno in kvalitativno proučili proces razvoja študentov s posebnim poudarkom na vprašanjih o njihovi »zrelosti« in »življenjskih izkušnjah«. Rezultati na znanstven način podajajo večdimenzionalni pogled na ti dve temi, ki sta ne samo v Avstriji, ampak tudi v Sloveniji in drugih evropskih državah, del kontroverzne politične debate o vstopnih pogojih za izobraževanje za samostojen poklic psihoterapevta.

Knjigo dopolnjujeta še članek mag. Mirana Možine, v katerem je prikazano trenutno stanje akademizacije psihoterapije v Sloveniji in razvoj neposrednega študija psihoterapevtske znanosti na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, ter članek dr. Igorja Okorna, s povzetkom rezultatov njegove raziskave o slovenskih študentih psihoterapevtske znanosti na SFU Dunaj, kjer je, podobno kot Fieglova na vzorcu avstrijskih študentov, potrdil ugoden vpliv študija na dozorevanje oziroma osebnostno rast študentov.

 

”V knjigi boste našli veliko dragocenih informacij, ki odpirajo možnost za bolj konstruktivno diskusijo in odločanje o sedanjosti in prihodnosti izobraževanj za poklic psihoterapevta.”

mag. Miran Možina, iz Predgovora urednika knjige

Doc. dr. Jutta Fiegl

Doc. dr. Jutta Fiegl, rojena 1953, je psihoterapevtka (sistemska družinska terapija) in klinična psihologinja, habilitirana na področju psihoterapevtske znanosti. Leta 2005 je bila soustanoviteljica in od takrat prorektorica Privatne univerze Sigmunda Freuda na Dunaju. Poleg tega tam vodi Fakulteto za psihoterapevtsko znanost.

 

NAROČILA:

Za naročilo knjige pišite na knjiznica@sfu-ljubljana.si. V naročilo vključite naslednje informacije: ime in priimek oz. naziv naročnika, naslov, število naročenih izvodov, informacijo ali ste študent SFU (v tem primeru za vas veljajo določeni popusti!) ter način prevzema (osebni prevzem vs. pošiljanje po pošti). Knjigo vam lahko pošljemo po pošti, ob čemer vam bomo zaračunali stroške poštnine. Izdali vam bomo račun, ki ga boste prejeli po e-pošti. Ko boste poravnali račun, vam bomo knjigo poslali po pošti ali pa lahko knjigo dvignete na sedežu SFU Ljubljana, na Trubarjevi 65, 1000 Ljubljana. Prosimo, da se v naprej uskladite s sodelavci na SFU Ljubljana za dan in uro prevzema.

 

PODATKI ZA PLAČILO:

Davčna št.: 38029812

Transakcijski račun: SI56 3400 0101 5852 361

BIC banke: KSPKSI22

Naziv: SFU Ljubljana

Naslov: Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana