Zapri meni

SUPERVIZIJA V PSIHOTERAPIJI – regulacija afekta v relacijski superviziji in terapiji (Tatjana Rožič)

Knjigo Supervizija v psihoterapiji – regulacija afekta v relacijski superviziji in terapiji, je v septembru 2015 izdala založba Sigmund Freud University Press.

SUPERVIZIJA V PSIHOTERAPIJI – regulacija afekta v relacijski superviziji in terapiji (Tatjana Rožič)

Naslov: Supervizija v psihoterapiji – regulacija afekta v relacijski superviziji in terapiji

Avtor: Tatjana Rožič

Založba: Sigmund Freud University Press, 2015

Fizični opis: 284 str., 21 cm, mehka vezava

ISBN: 978-961-93861-0-1

Cena: 28 EUR

 

Knjiga je v prvi vrsti namenjena supervizorjem in terapevtom oz. strokovnjakom različnih poklicev, ki delajo z ljudmi v stiski. S svojo bogato in razumljivo vsebino ne nagovarja le področja psihoterapije, ampak zaobjema nevidne, a vplivne procese, ki potekajo tudi v drugih intelektualnih sferah (področje zdravstva, vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva in ostala področja, ki delujejo v okviru poslanstva medosebne pomoči). Njena kvaliteta in dodana vrednost je v učinkovitem in jasnem, ter hkrati strokovnem pojasnjevanju medosebnega prostora, ki ga nudi supervizija, zato ima knjiga vlogo priročnika, učbenika in strokovnega gradiva.

V knjigi najprej spoznamo razvojno pot supervizije v psihoterapiji– od njenih začetkov, kjer sta supervizijo zaznamovali  avtoritarnost in hierarhičnost – pa do danes, kjer je osnovni princip dela oz. odnosa utemeljen na iskrenosti, ranljivosti, navezanosti. Preko ustvarjanja varnosti med vsemi, udeleženimi v terapevtski in supervizijski proces se odpira prostor za pravo spremembo, kar je prikazano z izseki konkretne supervizije ter njej vzporedne terapije. Drugi del knjige je priročnik za supervizorje, ki se še usposabljajo ali pa že opravljajo supervizijsko delo.

Zaradi konkretne ponazoritve primera, kaj dejansko pomenijo spremembe v superviziji, njihovo povezanost s terapevtskim procesom in s samo spremembo v terapiji, nas avtorica na spreten in zgoščen način popelje v klinično učinkovit terapevtski proces, ki odpira prostor za uglašenost, vzajemnost, iskrenost, spoštovanje, ranljivost in razkrivanje.  Supervizija tako postaja vse bolj odprt prostor strokovne varnosti in čustvene kreativnosti, ki zahteva kompleksno delo na najrazličnejših področjih terapevtskega, pedagoškega in socialnega dela. S tem pa postaja tudi središče ustvarjanja novih strokovnih pristopov in generiranja znanja, ki ga zahteva delo z ljudmi v sodobnem času.

 

SUPERVIZIJA V PSIHOTERAPIJI – regulacija afekta v relacijski superviziji in terapiji (Tatjana Rožič)

 

Avtorica knjige je dr. Tatjana Rožič, terapevtka in supervizorka, ki deluje v okviru Študijsko – raziskovalnega centra za družino, katerega soustanoviteljica je. Njene dolgoletne izkušnje na področju terapije in supervizije so ustvarile pričujoče delo, ki je nastalo v okviru sodelovanja s Fakulteto za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

 

NAROČILA:

Knjigo lahko naročite na Študijsko – raziskovalnem centru za družino in sicer na  e- naslovu: tatjana.rozic@srcdljubljana.com, od koder vam bomo poslali predračun (20 EUR + poštnina, zaračunana po aktualnem ceniku Pošte Slovenija). V treh delovnih dneh po prejemu plačila, vam bomo poslali knjigo. V kolikor bi želeli izvesti drugačen način plačila ali prevzema, nam prosimo to sporočite. Na voljo pa smo vam tudi za dodatne informacije o knjigi. Več tudi na povezavi.