Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 07. 11. 2018

Seminar z Willom Hallom: ŽIVETI Z SAMOMORILNIMI MISLIMI

Will Hall
Dec 8
8. 12. 2018 at 9:00
Pedagoška fakulteta (predvidoma)

V  soboto 8. decembra 2018 vas Društvo Slišanje glasov in SFU Ljubljana vabita na enodnevni seminar, ki ga bo vodil ameriški prvoosebni strokovnjak Will Hall, na temo: ŽIVETI Z SAMOMORILNIMI MISLIMI.

 

O WILLU HALLU

Will Hall je svetovalec, pisec, predavatelj, organizator skupnostnih programov ter aktiven zagovornik in aktivist na področju duševnega zdravja. Je izvajalec seminarjev, ki v svojem delu izhaja iz lastne izkušnje okrevanja in iz izkušenj drugih prvoosebnih strokovnjakov, s katerimi je razvil več mednarodno odmevnih projektov. Med njimi je najodmevnejši Projekt Ikarus (The Icarus Project).

 

TEME SEMINARJA  

Samomorilne misli in občutja so pogostejša, kot si mislimo. Niso simptom bolezni, težnja k smrti pogosto odraža neizmerno željo po spremembi, ki je v nasprotju z prevladujočim občutkom nemoči. Kako lahko podpremo  druge – in se odzovemo na taka občutja v nas samih? Seznanili se boste z ugotovitvami sodobnih raziskav, se informirali o inovativnih praksah in spoznali uporabna orodja. Na seminarju boste dobrodošli strokovnjaki, študentje, osebe, ki ste se ali se soočate s samomorilnimi občutji, prijatelji in sorodniki.  Seminar bo vključeval tudi možnosti za postavljanje vprašanj in individualne pogovore.

 

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN

  • osebam, ki doživljate duševne stiske in težave, ki imate izkušnje s psihiatričnimi diagnozami in obravnavami, ste doživeli psihotično stanje, imate izkušnjo slišanja glasov in podobnih zaznav, itd.;
  • družinskim članom in podpornim osebam prej omenjenih;
  • organizatorjem in izvajalcem podpornih skupin in vsem, ki bi se želeli usposobiti za tako delo;
  • strokovnim delavcem in delavkam, ki se ukvarjate s to problematiko ali bi se želeli začeti ukvarjati z njo;
  • študentom poklicev dela z ljudmi ter prostovoljcem.

 

PRIJAVA IN KOTIZACIJA

Na seminar se prijavite tako, da izpolnite priloženo prijavnico in jo pošljete na naslov slisanjeglasov@gmail.com ali po pošti na naslov Društvo Slišanje glasov, Tomažičeva 38, 1000 Ljubljana. Več informacij lahko dobite na 030 323 129 (Juš) in na www.slisanjeglasov.si.

Udeležba na seminarju je za osebe z lastno izkušnjo duševnih stisk in težav BREZPLAČNA.

Za družinske člane in podporne osebe ljudi z izkušnjo duševnih stisk in težav, za redne študente in brezposelne ter aktivne študente SFU znaša kotizacija za seminar 30 €.

Za zaposlene in strokovne delavce znaša kotizacija 50 €.

Vsi prijavljeni bodo prejeli eno od dveh v slovenščino prevedenih knjig Willa Halla.

 

Število mest je omejeno, zato bomo v primeru prevelikega števila prijavljenih le-te sprejemali po vrstnem redu prijave. Rok za prijave je 27. november 2018. 

 

Po prejemu vaše prijavnice vam bomo poslali točne podatke o kraju izvajanja seminarja in načinu plačila kotizacije. Seminar bo potekal v Ljubljani od 9 do 17 h in bo prevajan v slovenščino. Vabljeni k prijavi!

 

Več informacij in prijavnica v vabilu spodaj.