Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 19. 12. 2023

Psihologija za vsakogar – Moč pozitivnega samogovora: notranji sogovornik kot prijatelj ali sovražnik

Psihologija za vsakogar – Moč pozitivnega samogovora: notranji sogovornik kot prijatelj ali sovražnik
Jan 16
16. 1. 2024 at 17:00
SFU Ljubljana

Na prvem tematskem večeru tekočega študijskega leta, ki ga v sklopu »Psihologije za vsakogar« organiziramo na oddelku za Psihologijo na SFU Ljubljana in v okviru Psihološke svetovalnice, bomo gostili naši zavzeti študentki psihologije Ajšo Karaali in Mišo Trček, ki bosta pod mentorstvom predavatelja Jana Kovačiča, psihologa, coacha in specializanta transakcijske analize, pripravili izkustveno delavnico na temo pozitivne psihologije in notranjega (samo)govora.

Raziskovalno in izkustveno usmerjena delavnica "Notranji sogovornik kot prijatelj ali sovražnik?" se poglablja v temeljna načela pozitivnega samogovora in to, kako notranji dialog oblikuje naše dojemanje sveta.

Pozitiven samogovor ni samo trendovski koncept; je močno orodje za osebnostno rast in dobro počutje. Raziskave kažejo, da pozitiven samogovor lahko pomembno vpliva na naše kognitivne procese in čustveno blagostanje. Po mnenju psihologa Martin Seligmana, ustanovitelja pozitivne psihologije, lahko pozitiven samogovor spodbuja optimizem, kar vodi v boljše obvladovanje stresa in povečuje psihološko prožnost v težkih situacijah. Poleg tega študije kažejo, da lahko redna uporaba pozitivnega samogovora poveča samospoštovanje in zmanjša občutke anksioznosti.

Interaktivna delavnica se skozi skupinsko raziskovanje osredotoča na prenos znanja in praktičnih veščin. Z dinamičnimi predstavitvami, skupinskimi razpravami in praktičnimi dejavnostmi boste pridobili določene konkretne tehnike za vključitev pozitivnega samogovora v svoje vsakdanje življenje.


"Psihologija za vsakogar" je naslov mesečnih tematskih dogodkov z gosti psihologi in širše. Psihologija na zelo različne načine posega na mnoga področja našega življenja, včasih bolj včasih pa manj zavedno. Zato bo z nami vsakič strokovnjak, v tokratni izvedbi študentki psihologije, ki nam bo na poljudno-strokoven način približal vedo, ki se tiče prav vsakogar izmed nas.

Za vse, ki želite raziskati učinkovite tehnike za spodbujanje bolj zdrave miselnosti, bo delavnica potekala 16. 1. 2024 z začetkom ob 17. uri do okvirno 19. ure, v prostorih Univerze Sigmunda Freuda – podružnica Ljubljana, v predavalnici 7.

Udeležba na dogodku je brezplačna, število mest pa zaradi delavniške izvedbe omejeno na 20 oseb, zato si zagotovite svoje mesto in se prijavite na naslednji povezavi.

Pridružite se nam, da z razumevanjem vpliva naših notranjih pogovorov skupaj razvijemo sposobnost preoblikovanja naših misli in stališč ter pripomoremo k zadovoljstvu z življenjem.

Prisrčno vabljeni v našo družbo!