Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 04. 11. 2022

Psihologija za vsakogar: Nevarni partnerski odnosi

vabilo
Dec 8
8. 12. 2022 at 17:30
SFU Ljubljana
Na prvem tematskem večeru tekočega študijskega leta, ki ga v sklopu »Psihologije za vsakogar« organiziramo na oddelku za Psihologijo na SFU Ljubljana, bomo gostili Petro Brne, psihologinjo in strokovnjakinjo na področju forenzične psihologije.
 
Opis predavatelja
 
Petra Brne je zaposlena na Policijski upravi Koper, kot samostojna policijska inšpektorica – psihologinja, kjer zaposlenim nudi psihološka svetovanja, izvaja različne delavnice in predavanja ter sodeluje v kadrovskih in preiskovalnih postopkih. Pred tem je bila zaposlena na probaciji, kjer je delala s storilci kaznivih dejanj. Na UP Famnit kot zunanja izvajalka predava izbirni predmet Forenzična psihologija. Po zaključenem magisteriju psihologije je na italijanski Mednarodni akademiji forenzičnih znanosti opravila specialistično usposabljanje iz forenzične psihologije.
 
 
Opis predavanja
 
Partnerski odnos naj bi bil ljubeč, varen prostor dvojine, kjer se čutimo sprejeti in ljubljeni. A ni vedno tako - intimno partnerski odnosi so lahko tudi zelo nevarni. Polni nasilja, manipulacij, strahov, občutkov krivde. Približno 6 takšnih odnosov v Sloveniji se letno zaključi z umorom. V takšnih trenutkih se nam v glavi pojavi veliko vprašanj. Kako je lahko šlo tako daleč? Kako se takšni odnosi razvijejo? Kateri so glavni dejavniki tveganja? Kakšne manipulacije uporabljajo storilci, kako se pred njimi lahko zaščitimo? Ali lahko že v samem začetku prepoznamo volka, preoblečenega v princa na belem konju? Odgovore na vprašanja boste lahko našli na brezplačnem predavanju, 8.12.2022, od 17.30 do 19. ure.
 
"Psihologija za vsakogar" je naslov mesečnih tematskih dogodkov z gosti psihologi. Psihologija na zelo različne načine posega na mnoga področja našega življenja, včasih bolj včasih pa manj zavedno. Zato bo z nami vsakič strokovnjak, ki nam bo na poljudno-strokoven način približal vedo, ki se tiče prav vsakogar izmed nas!
 
PRIJAVE za predavanje v živo so zaprte, saj smo zapolnili vsa prosta mesta. Lahko pa se prijavite za online poslušanje dogodka na povezavi.
 

Prisrčno vabljeni v našo družbo!