Close Menu
Category:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 30. 01. 2020

Brezplačna delavnica: Delo z odnosnimi  kipi

Kip družine
Feb 17
17. 2. 2020 at 18:00
SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, predavalnica 5

Delo z odnosnimi kipi je široko uporabna tehnika sistemske psihoterapije

Na delavnici, bodo udeleženci, pod vodstvom mag. Mirana Možine, lahko praktično spoznali osnove tehnike t.i. kipov, s pomočjo katere naredimo postavitev družine in drugih odnosnih sistemov. S kipi skupaj s klienti soustvarimo  projekcijsko polje, s pomočjo katerega udeleženci lahko odnose vidijo, čutijo in slišijo z metaperspektive.

Komentar Virginie Satir, ki je začela s tem načinom dela, na enega od takšnih kipov, je bil: Družinski člani so prvič zagledali celotno podobo svojih družinskih odnosov. Z eksternalizacijo družinske dinamike v kipih lahko razpremo začarane kroge trpljenja in spodbudimo kreativne rešitve. Tehnika, ki je drugačna od psihodrame, se pa lahko z njo dopolnjuje, je uporabna v različnih psihoterapevtskih in svetovalnih pristopih ter coachingu, v individualni, partnerski, družinski in skupinski psihoterapiji oz. svetovanju ter s klienti v različnih kontekstih (npr. v preventivi, v nizko in visoko pražnih terapevtskih programih, v rehabilitaciji)

 

Delavnica je brezplačna.

 

Prijave so obvezne in so odprte do petka, 14. 2.2020. Pišite na naslov: nika.krelj@sfu-ljubljana.si (število mest je omejeno).

 

***

Na SFU Ljubljana poteka študij Sistemske psihoterapije. Več si lahko preberete tukaj.