Other education programmes

Troughout the year SFU Ljubljana and the Outpatient Clinic of SFU Ljubljana organise different education programmes and courses related to psychotherapy or psychotherapy associated fields of work that help people in distress. These programmes in majority  include theoretical as well as practical (experiental) content from a specific field. Self reflection and integration of theory and practical experience is encouraged in these programmes.

The programmes range from one to several meetings or last from one to several years. The teaching staff includes the lecturers and associates of SFU Ljubljana who are expertes in their field of work. By succesfully finishing the education programme/course the participants will recieve a certificate issued by SFU Ljubljana confirming their participation in the programme/course.

Enoletno izobraževanje ''Svetovalno in psihoterapevtsko delo z otroki in mladostniki'' 2022/23 - I. del in II. del

SFU Ljubljana bo v letu 2022/23 ponovno izvajala dve enoletni izobraževanji za strokovne delavce, ki se pri delu srečujejo z intenzivnejših delom z otroki in mladostniki:

Svetovalno in psihoterapevtsko delo z otroki in mladostniki I: OTROK IN MLADOSTNIK SKOZI PRIZMO ODNOSOV

in

Svetovalno in psihoterapevtsko delo z otroki in mladostniki II: POMOČ OTROKU IN MLADOSTNIKU SKOZI ČUSTVENE VIHARJE

Izobraževanji smo zasnovali na podlagi večletnih izkušenj in ju za študijsko leto 2022/23 posodobili in osvežili.  Pri obeh izobraževanjih sodelujejo strokovnjaki različnih profilov - psihoterapevti, psihologi, psihiatri, zdravniki in socialni delavci. Delo na izobraževanjih je osnovano na dinamičnem prepletanju znanj in prakse s strani predavatelja, kot tudi na reševanju primerov s strani udeležencev. Več o vsebini posameznega izobraževanja si lahko preberete v opisu programov (spodaj).

Dvoletno usposabljanje iz supervizije 2023-25

SFU Ljubljana razpisuje dvoletno usposabljanje iz supervizije v psihoterapiji. Prva generacija je usposabljanje uspešno zaključila leta 2018, druga pa ga zaključuje jeseni 2022, ob čemer organizatorji usposabljanja že načrtujemo nov dvoletni cikel usposabljanja, ki se bo začel januarja 2023.

 

Cilj usposabljanja

 

  • Širiti znanja in veščine s področja supervizije v psihoterapiji ter širiti mrežo supervizorjev psihoterapije v slovenskem prostoru;
  • Razvijati tim supervizorjev različnih psihoterapevtskih pristopov na SFU Ljubljana;
  • Širiti mrežo supervizorjev za potrebe Psihoterapevtske ambulante SFU Ljubljana, pa tudi širše, za vsa društva in inštitute, ki sodelujejo s SFU Ljubljana;
  • Spodbujati dialog med različnimi psihoterapevtskimi pristopi.

 

Prijave na usposabljanje

Rok za oddajo prijave je 30. 9. 2022.

Prijava: izpolnite prijavnico na zadnji strani dokumenta in jo skupaj s prilogami pošljite na: neza.kozar@sfu-ljubljana.si.

ZA ZGODNJE PRIJAVE DO 30. 6. 2022 VELJA 10% POPUST ZA KOTIZACIJO ZA PRVI CIKLUS (v znesku 90 eur)!

 

Več informacij in prijavnica v vabilu spodaj.

Izobraževanja v okviru Psihološke svetovalnice

V okviru Psihološke svetovalnice letno potekajo različni seminarji in izobraževanja, med drugim npr. seminar ''Z empatijo do telesnega in duševnega zdravja za zdravstvene delavce, vikend oddih za ženske ''Prebujena'', Intenzivni psihoedukacijski seminar – Coaching veščine, seminar za straše in vse zainteresirane ''Vloga odraslih pri razvoju otrokovih možganov'' ter seminarja ''Uglašeno in zavestno starševstvo'' in ''Sledenje telesni inteligenci''.

Izobraževanja in seminarje ter delavnice vodijo strokovnjaki in strokovnjakinje s področja psihologije in psihoterapije.

Več o aktulanih izobraževanjih si lahko preberete na spletni strani Psihološke svetovalnice.

Other events

More information can be found in the list of recent events and latest news.

Contact infromation

If you are interested and would like to either participate or get involved in the organisation of specific events from the field of your interest, you can contact us via e-mail neza.kozar@sfu-ljubljana.si or call us +386 (0)1 425 44 33.