Other education programmes

Troughout the year SFU Ljubljana and the Outpatient Clinic of SFU Ljubljana organise different education programmes and courses related to psychotherapy or psychotherapy associated fields of work that help people in distress. These programmes in majority  include theoretical as well as practical (experiental) content from a specific field. Self reflection and integration of theory and practical experience is encouraged in these programmes.

The programmes range from one to several meetings or last from one to several years. The teaching staff includes the lecturers and associates of SFU Ljubljana who are expertes in their field of work. By succesfully finishing the education programme/course the participants will recieve a certificate issued by SFU Ljubljana confirming their participation in the programme/course.

Enoletno izobraževanje iz ''Psihoterapije otrok in mladostnikov'' 

To enoletno izobraževanje bo potekalo v 2021/22 že 8. leto zapored, vanj so vključeni strokovnjaki različnih profilov (psihologi, psihiatri, zdravniki, socialni delavci) in terapevti različnih psihoterapevtskih pristopov. Delo na seminarju je osnovano na dinamičnem prepletanju znanj in prakse s strani predavatelja, kot tudi na reševanju primerov s strani udeležencev.  

 

V letu 2021/22 bo prvič potekal tudi Nadaljevalni enoletni program izobraževanja Psihoterapije otrok in mladostnikov, s poudarkom na psihoterapevtski podpori za svetovalno delo z otroki in mladostniki. Več v programu spodaj. 

Izobraževanje iz ''Supervizije''

Potem ko je leta 2018 uspešno zaključila z dvoletnim usposabljanjem prva generacija, razpisujemo nov cikel dvoletnega usposabljanja iz supervizije v psihoterapiji.

 

Cilj izobraževanja

  • Razvijati skupino supervizorjev različnih psihoterapevtskih pristopov na SFU Ljubljana.
  • Razširiti mrežo supervizorjev za potrebe Psihoterapevtske ambulante SFU Ljubljana, pa tudi širše, za vsa društva in inštitute, ki sodelujejo s SFU Ljubljana.
  • Spodbuditi razvoj akreditiranih programov izpopolnjevanja in magistrskega študija supervizije v psihoterapiji na SFU Ljubljana.
  • Širiti znanja o superviziji v psihoterapiji v slovenskem prostoru.

 

Več v vabilu spodaj.

Izobraževanje ''Coaching v organizacijah'' - NOVO

Program je namenjen vsem, ki bi želeli vedeti več o coachingu (eni najbolj učinkovitih metod razvoja ljudi) in pri svojem delu uporabljati elemente in veščine coachinga. Program »Coaching v organizacijah« je primeren tako za vodje, kadrovske strokovnjake in posameznike, ki želijo prevzemati vlogo coacha, bodisi interno ali eksterno.

Način dela je delavniški, kar pomeni, da bo velik poudarek na prenosu pridobljenega teoretičnega znanja v prakso. Zato je skupina omejena na maksimalno 20 udeležencev – prijave so odprte do 28. oktobra 2020 oz. do zapolnitve prostih mest.

 

Več o programu si lahko preberete TUKAJ.

Other events in 2019/20

More information can be found in the list of recent events and latest news.

Past events

More information available in Slovene language.

Contact infromation

If you are interested and would like to either participate or get involved in the organisation of specific events from the field of your interest, you can contact us via e-mail or call us on +386 (0)51 382 484.