Close Menu
Category:
SFU Ljubljana
Published: 24. 07. 2020

Online informativni dan SFU Ljubljana - 19. 8. 2020

vpis 2020 21
Aug 19
19. 8. 2020 at 18:00
online

 

Vabimo vas na Online Informativni dan SFU Ljubljana, v sredo 19. 8. 2020.

 

Predstavitve bodo potekale ob naslednjih urah:

18:00 Predstavitev študija psihoterapije – fakultetni in specialistični programi

19.00 Predstavitev fakultetnega programa Psihologija

 

Prosimo vse zainteresirane, da se predhodno prijavite preko spletnega obrazca, na povezavi: https://forms.gle/X31SCpNsjTnxAJ7p8.

Prijave zbiramo do najkasneje 19. 8. 2020 do 12.00 ure. Navodila za udeležbo na informativnem dnevu, boste po prijavi prejeli na svoj e-mail naslov.

Za več informacij se lahko obrnete na Referat za študijske in študentske zadeve na e-naslov referat@sfu-ljubljana.si.

Na telefonsko številko +386 (0)1 425 44 33  se lahko obrnete po dopustih, od 17. 8. 2020 naprej (uradne ure: tor 14-17.00, sre/čet/pet 9.-12.00).

 

Kratka predstavitev študijskih programov:

PSIHOLOGIJA – je študij namenjen vsem tistim, ki imajo radi vseživljenjsko učenje, raziskovanje, delo z ljudmi, reševanje problemov in vedno nove izzive. Delo psihologa je raznoliko, pogosto timsko, poklic pa omogoča tudi neprenehen osebnostni razvoj, predvsem v smeri potrpežljivosti, samozavedanja, empatije in etičnosti. Program je sodoben in odgovarja na aktualne potrebe družbe ter posameznika v njej. Tekom študija se povezujeta teorija in praksa.

 

PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST – je študij, kjer se prepletajo teorija, praksa in delo na sebi - prav zadnje je ena izmed težjih in hkrati bolj izpopolnjujočih plati študija. Ob upoštevanju meril Svetovne zdravstvene organizacije, da bi na tisoč prebivalcev potrebovali enega psihoterapevta, Slovenija še vedno močno zaostaja za evropskimi državami. Velike potrebe po izobraženem kadru psihoterapevtov slednjega nedvomno uvrščajo med poklice prihodnosti.

 

PSIHOTERAPEVTSKA PROPEDEVTIKA - je uvod v specialistične študije psihoterapije in obsega osnovno izobraževanje iz psihoterapije. Študente pripravi na specialistično usposabljanje iz psihoterapije po neakademski poti, ki poteka v okviru določenega psihoterapevtskega pristopa.

 

SPECIALISTIČNI PROGRAMI - potekajo kot samostojni študij, v primeru, da ima študent že zaključeno katerokoli drugo fakultetno izobrazbo, poleg tega je pogoj za vpis opravljen 1-letni program Psihoterapevtske propedevtike. Na SFU Ljubljana izobražujemo ponujamo program 5 različnih pristopov: Psihoanalitična psihoterapijaSistemska psihoterapijaGeštalt terapija in Analitična psihologija in Psihoterapija otrok in mladostnikov!

 

Več o vpisnem postopku: http://sfu-ljubljana.si/sl/sfu-ljubljana/vpis