Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 09. 09. 2019

SEMINAR o Gregoryju Batesonu z mag. Miranom Možina

gregory bateson
Sep 23
23. 9. 2019 at 16:30
Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana

Zdi se mi, kot da me Bateson stalno vabi na neke vrste otroško gugalnico, ki niha med ohlapno igrivostjo ter natančnim mišljenjem, tako da se srečujeta in stapljata v sintezi na tak način, da hranita pravičnost, ljubezen in modrost. Morda v tej gugalnici tiči odgovor, zakaj njegovi teksti, čeprav jih berem vedno znova, ne izgubijo na svežini, vznemirljivosti in izzivalnosti.

mag. Miran Možina

 

V avgustu 2019 je izšel slovenski prevod knjige Ekologija idej v sozaložbi Beletrine in SFU Ljubljana. Ob tej priložnosti SFU Ljubljana v ponedeljek, 23. 9. 2019, organizira seminar o Gregoryju Batesonu z mag. Miranom Možina, psihiatrom in psihoterapevtom, direktorjem SFU Ljubljana.

Seminar bo potekal od 16:30 - 20:30 ure. Udeležba na seminarju je brezplačna.

 

Gregory Bateson (1904–1980) je bil kot znanstvenik in mislec toliko pred svojim časom, da ga je še danes težko natančno umestiti v obstoječe klasifikacije. Lahko bi rekli, da je bil antropolog, biolog, ekolog, genetik, etolog, etnograf, komunikolog, kibernetik, psihoterapevt, logik, filozof, lingvist, biosemiotik in da hkrati vse to ni bil. Odlikoval se je namreč z inovativnim povezovanjem vseh teh področij, na primer biologije z estetiko ali etologije s filozofijo idr., s čimer je oblikoval nov način mišljenja in novo znanstveno področje – ekologijo idej.

 

Spodaj si lahko ogledate gradivo za seminar - tematski sklop o Batesonu, ki je bil objavljen v zadnji številki Kairosa Slovenske revije za psihoterapijo

 

knjiga ekologija idej

 

 

Seminar je zasnovan kot priprava na mednarodni simpozij o Gregoryju Batesonu v Cankarjevem domuki bo v sredo 26. 9. 2019.

 

Lepo vabljeni tako na seminar kot na simpozij!