Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 23. 10. 2019

Projekcija filma: MAY I BE FRANK

plakat
Nov 12
12. 11. 2019 at 19:00
Trubarjeva 65, 1000 Ljubljana

Kdaj: 12. november 2019, ob 19:00 uri

Kje: prostori SFU Ljubljana (predavalnica 7), Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana

Vstopnina: priporočeni prostovoljni prispevki 5 EUR

 

 

Opis filma

Frank Ferrante je 54 letni Siciljanec iz Brooklyna , ki živi v San Franciscu. Ljubi življenje, dobre hrane, lepih žensk in dobrega humorja. Frank je tudi odvisnik od drog, ima preveliko težo, je v začetnem stadiju diabetesa in z se bori s hepatitisom C. Odtujen je od svoje hčerke, samski, in se bori z depresijo. Frank ve, da je življenje lahko boljše kot ga doživlja in išče pot ven iz teh stanj. Ali sem lahko iskren (May i be Frank) dokumentira neverjetno transformacijo, ki jo Frank doživlja, ko nevede vstopi v Kavarno Hvaležnost (Caffe Gratitude), presno, organsko in vegansko restavracijo v San Franciscu.

V naslednjih 42 dnevih Frank preda svoje življenje trem malo nad 20 let starih mladim fantom, ki se zaprisežejo, da mu bodo pomagalo pri spremembi (doseganju zdravja) in ga trenirajo na fizičnem, čustvenem in duhovnem nivoju. Frank bo jedel samo presno hrano, vadil bo hvaležnost, obiskoval lokalne holistične izvajalce in izkusil kolonik enkrat tedensko. Ryland, Conor in Cary podprejo Franka in so priča Frankovi čudežni transformaciji. Franki si pridobi novo telo, jasnejši um, in najbolj pomembno, vzhajajočega duha. Preko teh 42 dni gredo te štirje možje na potovanje svojega življenja. S prvotno namero, da pomagajo Franku, da izgubi težo in da si povrne zdravje, niso pričakovali neverjetnega učinka, katerega bo ta izkušnja imela na množico drugih ljudi. Preko Frankove zgodbe o ljubezni, odpuščanja in transformacije so gledalci priča moči spremembe za sebe in sveta. May i be Frank dokumentira esenco človeških pogojev in kaj resnično pomeni, da se še enkrat zaljubimo v življenju.

Dokumentarec May I Be Frank vsebuje in se dotika različnih področjih človekovega življenja in poti, ki vodijo nazaj k povrnitvi zdravja, harmonije in radosti v življenju.
Film prikaže osebnostno terapijo (katarzo) v najbolj praktičnem in življenjskem načinu.

Frank se je soočal z odvisnostmi od drog, prekomerno jezo, kronično utrujenostjo, bolečine v telesu, Hepatitisom C; težave v odnosih z družino; uživa veliko zdravil za depresijo, tesnobo, hepatitis C in za stranske učinek.
Vse bolezni; fizične, psihične in čustvene je presegel preko poti, ki so jo prehodili skupaj s fanti, ki so ga vzeli v program.

Njegova osebna sprememba vključuje zdravo hrano (detox); obiske kolonika; iskrenost in avtentičnost v odnosu da samega sebe in bližjih ljudi. Kesanje in iskrena opravičila ljudem, ki jih je prizadel. Biti povsem gol pred sabo in drugimi – konstantno preseganje cone udobja.

Film prav tako pokaže kako pomembna sta človeška podpora in pomoč, ki Franku pomaga preko težkih situacij.
Ponovno je to film ki na direkten in neposreden način pokaže osebnostno in duhovno prakso v vsakdanjem življenju.

 

Napovednik filma: https://www.youtube.com/watch?v=uZNKlUmFkG4&t=193s